Omega 3

Kategoria:

Përshkrimi

Omega 3 është një zinxhir i gjatë i acideve yndyrore të pasaturuara omega 3 janë yndyrnat e dobishme që janë shumë të domosdoshme për aktivitetin e trupit. Omega 3 nuk sintetizohet nga trupi por merret nëpërmjet ushqimit. Omega 3 (EPA dhe DHA) gjenden te produktet e peshkut, konsumi i të cilave është shumë i papërshtatshëm. Sipas studimeve të fundit ka nje mungesë të madhe të acideve ynydrore më të rëndësishme të omega 3 në trupin e njëriut.

 

Mbi bazën e disa konkluzioneve klinike është arritur të stabilizohet marrëdhënia midis prezences së EPA dhe DHA për mirëfunksionimin e sistemit nervor dhe rregullimin e aktivitetit të trurit. EPA dhe DHA janë shumë të domosdoshme për funksionimin optimal të neuroneve, mbrojtjen e qelizave, për të ngadalësuar procesin e plakjes dhe vdekjes së qelizaveë, si dhe për të nxitur përcueshmërinë nervore. Omega 3 gjithashtu ka efekte positive në traktin digjestiv, sistemin kardiovaskular, lëkurë dhe sy. Ajo gjithashtu ngadalëson inflamacionin dhe yndyrnat e ashtëquajtura të “këqija” pra ato të pasaturuara. Acidet yndyrore omega 3 konsiderohen si yndyrna të “mira” dhe ndihmojnë në ruajtjen e nivelit normal të triglicerieve në gjak.

Vitamin E është një antioksidante shume e fuqishme. Ajo luan një rol shumë të rëndësishëm në kapilaret e gjakut, sistemin nervor dhe kardiovaskular.

Omega 3 është efikase në:

  • Përmirësimin e memories dhe përqëndrimin
  • Përmirëson funksionin e trurit dhe të nervave
  • Nxit punën e zemrës dhe funksionin e sistemit kardiovaskular
  • Kontribuon në një lëkure më të bukur dhe të paraqitshme

Përdorimi
1 kapsule në ditë pas ushqimit.

Distributor eksluziv për Shqipërine: Interpharma.